0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand
image/svg+xml

Laatbloeier
Rob tekende al sinds zijn vroege jeugdjaren en gaandeweg kregen zijn tekeningen, schilderijen en beelden meer vorm, aangemoedigd door mensen uit zijn omgeving. Hij verkiest een grafische opleiding en volgt in de avonduren de vrije tekenacademie. Na een succesvolle carrière in de reclame is Rob als laatbloeier bijna dagelijks in zijn atelier te vinden en maakt eindelijk zijn schilderijen, waar gezien de verkoop grote belangstelling voor is. Zo werden tijdens de laatste kunst10daagse bijna al zijn werken verkocht.

De stijl van Rob Donders ontwikkelde zich via surrealistische tekeningen, gedetailleerde aquarellen, bronzen beelden, abstracte werken in acryl tot impressionistische olieverflandschappen waarin de invloed van Emile Claus en Job Graadt van Roggen voelbaar zijn. De rondom zijn woonplaats Bergen gelegen landschappen, met hun gevarieerde velden, bossen en duinen, zijn voor hem dan ook een niet aflatende bron van inspiratie.

Kijken naar het licht
Verwoorden wat je ziet in Robs schilderijen is niet het eerste wat in je op komt. Je kijkt, ziet, voelt en wordt overweldigd door zoveel schoonheid. Natuurlijk is die schoonheid al aanwezig in al die verschillende landschappen rondom Bergen, maar Robs fascinatie om die ook uit te beelden en vorm te geven is opmerkelijk. Hoe langer je kijkt, des te meer je wordt geboeid door zijn persoonlijke manier om die met penseel ook op doek vast te leggen. Elk schilderij heeft iets eigens en of je al die plekken in bos, grasland, duinen en bij zee herkent of niet is minder belangrijk. Robs spel met kleur, lijn, ruimte, wind en stilte is al bijzonder genoeg.

In zijn schilderijen valt overigens haast geen mens te ontdekken of je zou het zelf moeten zijn, verdwijnend en verdwalend in één of ander landschap. De seizoenen door ben je als wandelaar in zijn werk op pad, staat soms even stil, kijkt om je heen of staart naar de lucht, die ook telkens weer verandert en voelt wat eigenlijk niet te zeggen valt, alleen maar is te zien, je bezig houdt en ontroert.

Theo Olthuis

Authenticiteit
Certificaat van echtheid bij kunstwerk

robdondersbeeldendekunstatelierzww