0
0
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand
image/svg+xml

LICHT. ONDER. INVLOED.
Licht onder invloed van jaargetij, wolken en het uur van de dag is altijd weer anders en in Robs schilderijen tussen al dat landschap zo bepalend. Nog steeds fascinerend hoe hij licht en schaduw hun werk laat doen en door zijn benadering daar gestalte aan geeft.

-------

Verwoorden wat je ziet in Robs schilderijen is niet het eerste wat in je op komt. Je kijkt, ziet, voelt en wordt overweldigd door zoveel schoonheid. Natuurlijk is die schoonheid al aanwezig in al die verschillende landschappen rondom Bergen, maar Robs fascinatie om die ook uit te beelden en vorm te geven is opmerkelijk. Hoe langer je kijkt, des te meer je wordt geboeid door zijn persoonlijke manier om die met penseel ook op doek vast te leggen. Elk schilderij heeft iets eigens en of je al die plekken in bos, grasland, duinen en bij zee herkent of niet is minder belangrijk. Robs spel met kleur, lijn, ruimte, wind en stilte is al bijzonder genoeg.

In zijn schilderijen valt overigens haast geen mens te ontdekken of je zou het zelf moeten zijn, verdwijnend en verdwalend in één of ander landschap. De seizoenen door ben je als wandelaar in zijn werk op pad, staat soms even stil, kijkt om je heen of staart naar de lucht, die ook telkens weer verandert en voelt wat eigenlijk niet te zeggen valt, alleen maar is te zien, je bezig houdt en ontroert.

Theo Olthuis

Eerst kijken dan kopen
De foto's op deze website zijn met veel zorg gemaakt zodat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van het afgebeelde werk. Ondanks alle zorg is het beter om zelf oog in oog te staan met het schilderij van je keuze. Er staan werken op mijn atelier maar ook op andere locaties zoals Kunstuitleen Museum Kranenburgh en Kunstuitleen Alkmaar, indien een werk onderdeel is van een kunstuitleen collectie dan zie je dat bij de gegevens van het schilderij. Maar ik nodig je bijvoorbaat uit om Museum Kranenburg en de Kunstuitleen Alkmaar te bezoeken!

Authenticiteit
Certificaat van echtheid bij een kunstwerk

rdgfnieuwestudiozw